سفلا دیزل

آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها

آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها
5/5 - (1 امتیاز)

بی شک یکی از پرکاربردترین و کار آمد ترین ماشین ها در مسائل عمرانی و ساختمانی لودر است. این ماشین قادر به انجام بسیاری از فعالیت ها به دلیل انعطاف بالا، عملکرد زیاد، تغییر جام ها و…. است‌. از انواع لودر و ملحقات قابل نصب آن برای حفاری زیر بناها، پر کردن خاک ریزها، حمل بتن به محل پر کردن قالب ها، پر کردن خاک ریز های اطراف لوله های کار گذاشته شده درون زمین، حمل مصالح ساختمانی، و…. می توانیم استفاده کنیم.

انواع لودر

آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها
آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها

تفاوت لودر چرخ های زنجیری با چرخ لاستیکی

لودرهایی که دارای چرخ های زنجیری هستند فضای کمی برای انجام کار نیاز دارند به همین علت می توان گفت از قدرت مانور خوبی برخوردار هستند. البته لازم به ذکر است که در میان لودر ها، لودر های چرخ لاستیکی  بالاترین قدرت مانور را به خود اختصاص داده اند. در این نوع از لودر افت نیرو بسیار کم و تقریبا ناچیز است زیرا بهره وری نیرو در لودر های چرخ زنجیری بهتر انجام می شود که این به دلیل وجود سیستم بهینه توزیع قدرت و نیرو در لودر است.

همچنین قدرت کشش این ماشین سنگین در نواحی لغزنده و خیس بسیار بالا است و بسیار ساده و راحت می تواند در محیط هایی با این شرایط حرکت کند. این ماشین امکان حرکت در زمین هایی با شیب بین سی تا سی و پنج درجه را برای شما فراهم می کند در صورتی که لودر های چرخ لاستیکی توانایی حرکت در زمین هایی با شیب پانزده درجه را دارند.

لودر با چرخ های زنجیری به دلیل داشتن نوار پیوسته دور چرخ ها که، دارای عاج است می تواند در زمین های ناهموار حرکت کند و یا از پله ها بالا یا پایین برود، همچنین می تواند از خندق ها و هر مانع دیگری به راحتی عبور کنند به همین علت به لودر های چرخ زنجیری به اصطلاح “همه جا رو” گفته می شود.

از این دستگاه زمانی استفاده می شود که به قدرت کششی زیادی نیاز داشته باشیم. به عنوان مثال کندن ریشه های درختان، برداشتن سطوح سیمانی شکسته و یا خرد شده، برداشتن کنده درخت هایی که در مسیر های رفت و آمد افتاده اند و….. در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند.

لودر با چرخ های لاستیکی

این نوع از لودر در ابعاد خیلی بزرگی ساخته می شوند و دارای چرخ های بزرگ از جنس لاستیک هستند که قدرت تحرک و سرعت فراوانی به لودر می بخشد همچنین فشار وارد شده از طرف لاستیک های این ماشین به سطح بسیار کم بوده و با تنظیم باد لاستیک ها می توان این فشار را کم و یا زیاد کرد. اما لازم به ذکر است که با تمام این ویژگی ها، چرخ های این لودر هنگام حرکت در زمین هایی با سنگ های تیز آسیب می بیند لذا  استفاده از این لودر در زمین های خیس و گل آلود با مشکل های زیادی همراه است.

لودر هایی که دارای چرخ لاستیکی هستند دو نوع هستند نوع معمولی و نوع کمرشکن.

نوع کمرشکن بیشتر در لودرهایی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد، این نوع دارای شاسی است که قسمت عقب لودر را به جلو وصل می کند و این کار توسط یک مفصل انجام می شود. این مفصل قدرت مانور و گردش لودر را نسبت مدل های غیر شاسی افزایش می دهد.

در نوع معمولی این لودر از سیستم های کنترل و فرمان الکتریکی و هیدرولیکی برای عملکرد بهتر و راحت تر راننده استفاده می شود.

 

آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها
آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها

به طور کلی هزینه خاک برداری توسط لودر های چرخ لاستیکی نسبت به هزینه خاک برداری توسط لودر های چرخ زنجیری کمتر است و این موضوع به دلیل قیمت ارزان تر لودرهای چرخ لاستیکی است‌.

بکهولودر ها

این نوع از لودرها در واقع ماشینی ترکیبی است که دارای یک لودر در جلو و یک بیل مکانیکی در پشت ماشین است. از این نوع لودر برای انجام فعالیت های مهم مانند پی کنی های سبک، لایروبی، حمل لوله ها، برداشتن موانع، کانال های کوچک و تقریبا متوسط جهت کار گذاری لوله، انجام فعالیت های عمرانی در حجم کم، خاک برداری های سبک، بارگیری کامیون های حمل خاک، و …. استفاده می کنند.

همانطور که ذکر شد این ماشین ترکیبی است و قادر به انجام فعالیت های یک بیل مکانیکی و لودر می باشد. همچنین می تواند گستره وسیعی از فعالیت ها را انجام دهد به همین دلیل به بکهولودر ها همه کاره کارگاه گفته می شود.

این ماشین همچنین می تواند کار بیل مکانیکی و لودر را در خاک های نرم، خاک های کشاورزی و خاک های نمناک انجام دهد. برای آشنایی بیشتر به مقاله ای با نام بیل بکهو و نحوه تعمیر آن مراجعه کنید.

انواع بکهولودرها

بکهولودر های دارای سه نوع هستند. بکهولودر گردان، بکهولودر کشویی و بکهولودر ثابت.

بکهو لودر ثابت ماشینی ترکیبی از بیل مکانیکی و لودر است که قابلیت چرخش تا حدود صدو هشتاد درجه را دارد. بکهولودر گردان این توانایی را دارد که کشویی شود و این نوع از بکهولود نسبت با سایر نوع ها کمتر حفر می کند و قسمت لودر را دارا نمی باشد. زاویه چرخشی این دستگاه دویست و هفتاد درجه می باشد. بکهو لودر کشویی خود نیز دارای دو نوع هیدرولیکی و مکانیکی می باشد.

 

کاربردهای لودر

آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها
آشنایی با انواع لودر و کاربردهای آنها
  1. خاکبرداری؛ برای گودبرداری خاک های سست در عملیات های ساختمانی از لودر استفاده می شود.دلیل استفاده از لودرها در عملیات هایی مانند خاک برداری, کندن, بارگیری و … سرعت بالای این ماشین است.
  2. تسطیح سطح زمین؛ از لودرها در موارد بسیاری برای تسطیح یا تمیز کردن سطح زمین استفاده می شود. یعنی باید جام لودر تقریبا روی زمین قرار بگیرد تا ناهمواری ها را صاف کند.
  3. بارگیری ماشین هایی که خاک حمل می کنند؛ مواد و مصالحی مانند شن, ماسه, خاک و سنگ با استفاده از انواع لودرها در ماشین های حمل ریخته میشود.
  4. جابه جایی؛ در محیط های کارگاهی مواد و مصالح سنگین مانند بلوک های سیمانی, آجر ها و… را جابه جا می کنند.

معروف ترین شرکت های تولید کننده ی لودر در جهان

 

شرکت سفلا دیزل آماده عقد قرارداد جهت هر گونه تعمیر ماشین آلات راهسازی و …با شرکت ها و ارگانهای مختلف در هر نقطه از کشور در اسرع وقت با کادری مجرب و متخصص می باشد.

با ما در تماس باشید.

سوال های متداول

?‍♀️ چگونه از لودرها در فصلهای سرد نگهداری کنیم؟

  • یکی از مشکلاتی که اپراتورهای لودر در فصل زمستان با آن درگیر هستند سخت روشن شدن آن است. برای اینکه در فصل زمستان با این مشکل روبه رو نشوید باید از لودر در یک مکان گرم نگهداری کنید. در صورتی که محل نگهداری لودر مکانی مناسب با دمایی معتدل باشد دیگر برای روشن شدن آن دچار مشکل نخواهید شد.برای کسب اطلاعات بیشتر نگاهی به مقاله ی تعمیرکار لودر شانتویی+7 اصل نگهداری از لودرها در فصل سرد بیندازید.

?‍♀️ بار مجاز لودرها چه میزان است؟

  • بار مجاز لودر چرخ لاستیکی در حین عملیات نباید هیچگاه از ۵۰% بار استاتیک واژگونی در حالتی که در حال گردش کامل است تجاوز کند. این مقدار برای لودر با چرخ زنجیری ۳۵% بار استاتیک واژگونی می باشد.

?‍♀️ برای تعمیر انواع لودرها به کجا مراجعه کنیم؟

  • سفلا دیزل دارای بیش از 30 سال سابقه ی فعالیت در زمینه ی تعمیر ماشین آلات راهسازی می باشد. تمامی تعمیرکاران مشغول به کار در این شرکت دارای تخصص های لازم هستند و به صورت دوره ای آموزش های مورد نیاز را دریافت می کنند. هزینه های دریافتی سفلا دیزل بسیار پایین تر از سایر شرکتهای فعال در این حوزه است زیرا هدف ما جلب رضایت مشتریان عزیز می باشد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

09122768227