سفلا دیزل

شاول چیست؟+ 3 دسته از انواع شاول ها

شاول چیست؟+ 3 دسته از انواع شاول ها
5/5 - (1 امتیاز)

در این مطلب به شما می گوییم شاول چیست و از انواع شاول ها صحبت خواهیم کرد.

شاول یکی از خودرو های گروه بیل مکانیکی است که به منظور جا به جایی سنگ های سخت مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله معمولا در فضاهای سر باز مورد استفاده می شود. از این وسیله به منظور کندن سطح زمین استفاده می شود.

به منظور کندن زمین و استفاده از این دستگاه، معمولا این دستگاه به طور ثابت بر روی زمین قرار می گیرد و دهانه قیچی مانند آن به کندن سطح زمین می پردازد.

بعد از کندن خاک به وسیله این دستگاه، خاک تولید شده با بیل دستگاه شاول به محلی دیگر که در نزدیکی محل کندن باشد و یا حتی یک کامیون انتقال یابد. این دستگاه به جز بیل که وسیله انتقال خاک را دارد، دارای یک دستگاه دکل است که امکان فعالیت در اختلاف ارتفاع را محقق می سازد.

شاول ها انواع مختلفی دارند که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت.

شاول چیست؟+ انواع شاول ها
شاول چیست؟+ انواع شاول ها

انواع شاول ها

شاول به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • شاول استاندارد
  •  شاول هاي دكل بلند
  •  باركننده هاي زغالي

این شاول ها در مدل های مختلف توسط برند های متفاوتی تولید و عرضه بازار می شوند. شاول کوماتسو از جمله از شاول هایی است که توسط برند کوماتسو تولید و عرضه بازار می شود. شاول ها از سه بخش اصلی تشکیل می شوند. که عبارتند از:

  • شاسي اصلي
  •  شاسي متحرك
  •  تجهيزات بارگيري

اگر مایلید از مشخصات فنی شاول ها بیشتر بدانید به این مقاله نگاهی بیندازید.

فرآیند حرکت شاول

در مرحله اول دهانه قیچی مانند این دستگاه بر روی زمین قرار می گیرد و اقدام به کندن زمین می کند. در مرحله بعدی این خاک کنده شده در داخل بیل شاول قرار می گیرد و به سمت بالا حرکت می کند. این خاک توسط بیل دستگاه حمل می شود و در جایی دیگر ریخته می شود. این خاک ها می تواند در محلی دیگر ریخته شوند و یا حتی مستقیما در دستگاهی دیگر به منظور انتقال آن ها ریخته گردند.

برای انقال خاک، بیل دستگاه به سمت بالا حرکت می کند. سپس دستگاه دور میزند و به محل مربوطه می رسد، بعد هم نیز بیل خود را باز می کند و اقدام به خالی کردن خاک موجود در بیل می کند. در نهایت دستگاه دوره می چرخد و به سمت محیطی جدید و یا حتی محیط قبلی برای ادامه فرآیند، حرکت می کند.

این دستگاه برای اجرای فرآیند بالا نیاز به یک سری نیروهای محرکه می دارد. این نیرو های محرکه عبارت اند از:

  •  سيستم بالابري
  • سيستم نفوذ در سينه كار
  •  سيستم حركت دوراني
  •  سيستم حركت انتقالي

شاول ها از دو نوع نیروی مکانیکی و هیدرولیکی برای فرآیند فعالیت های خود استفاده می کنند.

شاول های قدیمی با نیروی مکانیکی فعالیت می کنند و شاول های جدید با هيدروليكي كار مي كنند. معمولا اساس کار این شاول ها به این شکل است که بار را از سمت پایین به سمت بالا بلند می کنند. در حالی که نوعی دیگر از ماشین ها هستند که از بالا به برداشتن بار می پردازند.

این ماشین ها به سبب کاربرد بالایی که دارند و همچنین ساختار و قدرت بالایی که دارند در پروژه های عمرانی بسیار مهم و ضروری اند. می توان گفت عملا هیچ دستگاه دیگری به سبب قدرت و مقاومت بالای این دستگاه، نمی تواند جایگزین مناسبی برای آن باشد. البته لازم به ذکر است که این دستگاه هم مثل هر دستگاهی دیگر بدون عیب نمی باشد.

شاول چیست؟+ انواع شاول ها
شاول چیست؟+ انواع شاول ها

مزایا و معایب دستگاه شاول چیست؟

در این بخش به مزایا و معایب این دستگاه خواهیم پرداخت.

در ابتدا باید گفت معایب این دستگاه عبارتند از:

  •  این دستگاه گران قیمت خواهد بود و نسبت به وسایل دیگر نیازمند پرداخت هزینه زیادی برای تهیه آن می باشید.
  •  همچنین به منظور جلوگیری از آسیب و ضرر جدی و صرف هزینه های طاقت فرسا لازم است تا این دستگاه به طور مرتب مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت بروز هر مشکلی، این مشکلات باید به سرعت حل شوند. چرا که هزینه تعمیرات این وسیله نیز به مانند هزینه تهیه آن گران خواهد بود.

مزایای این دستگاه عبارتند از:

  •  رانندگی وکنترل راحت دستگاه و بازو و بیل دستگاه
  • عدم جابه جایی در فرآیند کندن و پرکردن: بیل دستگاه، تنها می تواند در طی این فرآیند دستگاه حرکت دورانی در قسمت اتاقک دستگاه داشته باشد و می توان گفت شاستی این دستگاه عملا ثابت و بی حرکت است. این دستگاه حتی توانایی جابه جایی سنگ هایی با ابعاد بزرگ را دارد. در حالی که سایر وسایل این حرفه توانایی و قدرت این عمل را ندارند. حتی در برابر دیوار های بزرگ جثته و سفت نیز به سبب جثه غول پیکر خود دارای مقاومت بالایی است.
  •  از همه مهم تر می توان به مقاومت و ادامه فعالیت در محل های نامناسب اشره کرد. یعنی به سبب چثه بزگش به راحتی قادر به ادامه حرکت می باشد.

 

در آخر لازم به ذکر است که قیمت بالای این دستگاه نمی تواند دلیلی برای بی نیازی ما نسبت به این دستگاه باشد. چرا که ویژگی های خاص این دستگاه، دلیل مهمی می باشد که ما مجبور به استفاده از این دستگاه هستیم.

می توان تنها با سرویس کاری منظم و جلوگیری از خرابی های جدی، جلوی خرج بالای این دستگاه را گرفت. با کنترل هزینه دستگاه، دیگر مشکلی در این میان نمی ماند و استفاده از این دستگاه سراسر مزایا است. زیرا تکنولوژی این دستگاه خدمتی بزرگ به بشریت کرد که نمی توان اثرات مثبت آن را نادیده گرفت.

 

شرکت سفلا دیزل آماده عقد قرارداد جهت هر گونه تعمیر ماشین آلات راهسازی و …با شرکت ها و ارگانهای مختلف در هر نقطه از کشور در اسرع وقت با کادری مجرب و متخصص می باشد.

با ما در تماس باشید.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

09122768227