سفلا دیزل

زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین

زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین
5/5 - (1 امتیاز)

ماشین ها متناسب با شرایط کار، پیچیدگی مکانیزم و اهمیت کاری که انجام می دهند نیاز به تعمیرات برنامه ای دارند.  به طور مثال در بازدید های روزانه که قبل و بعد از انجام کار انجام می گردد قسمت ها و مکانیزم های ظاهری دستگاه مطابق دفترچه راهنما بررسی می گردند و مشکلات جزئی به سرعت برطرف می شوند.

در صورتی که بازدید های روزانه قبل از کار انجام نشود، امکان دارد ماشین در حین کار، به صورت جدی  خراب شده و از کار بیفتد. که ضمن افزایش هزینه های تعمیر، زمان کار نیز از دست برود.

با انجام بازدید های روزانه پس از کار در صورت بروز مشکل، زمان کافی برای برطرف کردن خرابی تا روز کاری بعدی در دست است. ضمن این که می توان برای روز بعد برنامه ریزی کرد.

تعمیرات دوره ای با فاصله بیش تر، دارای دقت بیشتری است و طبق دستور العمل سازنده و در دوره های زمانی معینی انجام می شود.

سرویس و نگهداری ماشین آلات سنگین

براي جلوگيري از خرابي ماشين هاي سنگین، بايد به  طور منظم و در زمان هاي مشخص اقدامات پيشگيرانه انجام داد. اين اقدامات پیشگیرانه، اصطلاحا سرویس و نگهداری نامیده می شوند. سرویس و نگهداری کمک شایانی به کاهش هزینه های  تعمیر و افزایش عمر مفید ماشین خواهد کرد.

به عنوان مثال اگر هوا کش موتور به موقع تمیز و یا تعویض نشود، علاوه بر کم شدن توان موتور و افزایش مصرف سوخت، موجب خرابی برخی از قطعات خواهد شد که در نتیجه باید آنها را تعمیر کرد.

بروز هر مشکل در این ماشین آلات در پروژه های عمرانی، علاوه بر هزينه هاى تعمير، می تواند موجب سپرى شدن زمان عملیات و زیان های ناشى از آن شود، که با انجام به موقع سرویس  ها از آن جلوگیری می گردد. انجام منظم سرویس ها علاوه بر سلامت ماشین، از منظر زیست محیطی و ایمنی نیز حائز اهمیت است.

تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین
تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین

دوره های انجام سرویس

سرویس های این گونه ماشین ها، باید مستمر و منظم انجام گیرد. بیش ترین توصیه برای انجام سرویس  برنامه ای براساس ساعت کار می باشد.

فواصل زمانی می تواند پس از ۵، ۱۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۵۰، ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ ساعت کار باشد.

اکثر تراکتور ها در سال بین 250 تا 500 ساعت کار می کنند. بنابراین این ماشین ها به غیر از سرویس های با دوره های کوتاه تر، به صورت سالانه یا دو سالانه سرویس می شوند. زمان مناسب برای انجام سرویس ماشین های کشاورزی در زمان بیکاری ماشین است. در این مدت، زمان کافی برای سرویس وجود دارد.

انواع تعمیرات برنامه ای

تعمیرات برنامه ای به دو دسته سرویس های عمومی و سرویس های اختصاصی تقسیم بندی می شوند که هر یک از این دو مورد، دارای شاخه هایی هستند.
سرویس های عمومی شامل آچار کشی، شست و شو، تعویض روغن، روانکاری و تنظیم تسمه یا زنجیر می باشد. در ادامه به توضیح دو‌ مورد از آن ها پرداخته شده است.

 

روانکاری

قطعات متحرک زیادی در ماشین ها وجود دارد که سطوح آن ها روی هم حرکت می کنند. استفاده از مواد روانکاری بین سطوح این قطعات، باعث حرکت روان آن ها شده و از فرسایش بیش از حد، فرسودگی و از کار افتادگی قطعات، جلوگیری می کند. موادی که به عنوان روانکار استفاده می شوند، عموماً روغن یا گریس هستند.

  • گریس نوعی روغن جامد یا نیمه جامد است.
  • نوع روغن، دوره زمانی و محل های گریس کاری در دفترچه راهنما تعیین شده است.
  • برای گریس کاری از گریس پمپ استفاده می شود.
  • گریس از طریق گریس خوری كه در نقاط مختلف روی ماشین قرار دارد، تزریق می گردد.

موارد سرویس سیستم روغن کاری موتور لودرها

تعویض روغن لودر هر صد ساعت یک بار، تعویض فیلتر اصلی روغن موتور بعد از هر دویست ساعت کارکرد لودر، تعویض فیلتر بخارکش و تمیز کردن فیلتر نوع سیمی هر دویست ساعت یک بار.

اگر مشاهده کردید که سطح روغن کم شده است و یا روغن سوزی موتور کاهش یافته است به این دلیل است که رینگ روغن پیستون ها خراب شده است و یا گایت سوپاپ ها درون سیلندر ها دچار مشکل شده است.

پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر به مقاله ی تعمیر لودر و نگهداری از آن نگاهی بیندازید.

زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین
زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین

تنظیم تسمه یا زنجیر

در بسیاری از تراکتور ها، از انواع مکانیزم تسمه و چرخ تسمه برای انتقال حرکت دورانی و نیرو استفاده شده است. در این مکانیزم حرکت محور محرک از طریق چرخ تسمه ای که روی آن قرار دارد و تسمه به چرخ تسمه متحرک منتقل می شود.

کشیدگی تسمه در این مکانیزم باید تنظیم شود تا از فرسودگی زود  هنگام آن جلوگیری کرد. کشیدگی کم تسمه باعث افزایش لغزش و در نهایت پاره شدن آن می شود. در صورتی که تسمه پاره نشود، پوشش های تسمه در اثر برخورد با چرخ تسمه مستهلک می گردد. کشیدگی بیش از حد تسمه باعث داغ شدن تسمه و اجزای دیگر مانند یاتاقان ها، چرخ تسمه ها و محور ها می گردد.

 

تمیز کردن زنجیر ها

وجود رسوبات روی زنجیر به مرور زمان سبب خشک شدن زنجیر شده و انعطاف آن را می گیرد. در این حالت زنجیر نمی تواند به راحتی روی چرخ زنجیر ها حرکت کند. برای جلوگیری از تجمع رسوبات روی زنجیر باید آن را به طور منظم تمیز کرد. برای تمیز کردن زنجیر می توان آن را روی کار تمیز نمایید. اما بهتر این است که زنجیر را پیاده کرده و آن را پس از شست وشو در روغن غوطه ور کنید.

روغن کاری زنجیر، مهم ترین عامل در افزایش عمر مکانیزم چرخ زنجیر است. روغن کاری زنجیر باعث افزایش عمر آن از 3 تا 10 برابر نسبت به زمان کارکرد بدون روغن است.

شایان ذکر است که برای روغن کاری، چکاندن روغن روی زنجیر کافی نیست. روغن باید به فضای بین بوش ها و حلقه های زنجیر برسد.

برای این کار باید روغن کاری را زمانی که زنجیر گرم است انجام داد و سپس برای مدت کوتاهی زنجیر را به حرکت در آورد. روغن کاری را همیشه در پایان روز باید انجام داد.

زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین
زمان مناسب برای تعمیرات برنامه ای ماشین آلات سنگین

 

شرکت سفلا دیزل آماده عقد قرارداد جهت هر گونه تعمیر ماشین آلات راهسازی و …با شرکت ها و ارگانهای مختلف در هر نقطه از کشور در اسرع وقت با کادری مجرب و متخصص می باشد.

با ما در تماس باشید.

سوال های متداول تعمیرات برنامه ای

?‍♀️ چه نیازی به تهیه ی چک لیست است؟

  • برای انجام اصولی نگهداری از ماشین آلات سنگین بهتر است یک چک لیست تهیه کنید و طبق آن هر روز اقدام کنید. در چک لیست شما باید توجه به نکاتی از جمله سطح روغن هیدرولیک, روغن موتور, سطح خنک کنندگی و تصفیه ی هوا را چک کنید. منظور از چک کردن این است که به دنبال ایراد, آسیب و نشت باشید. این کار سبب افزایش عمر مفید این ماشین ها خواهد شد.

?‍♀️ آیا میتوان تعمیرات برنامه ای خود را به سفلا دیزل سپرد؟

  • سفلا دیزل دارای بیش از 30 سال سابقه ی فعالیت در زمینه ی تعمیر ماشین سنگین می باشد. تمامی تعمیرکاران مشغول به کار در این شرکت دارای تخصص های لازم هستند و به صورت دوره ای آموزش های مورد نیاز را دریافت می کنند. هزینه های دریافتی سفلا دیزل بسیار پایین تر از سایر شرکتهای فعال در این حوزه است زیرا هدف ما جلب رضایت مشتریان عزیز می باشد.

?‍♀️ چند نوع ماشین سنگین وجود دارد؟

  • ماشین آلات سنگین را میتوان به سه دسته ی ؛ ماشین آلات حرکت زمین، ماشین آلات راه سازی و ماشین آلات بالابر تقسیم کرد.

 

 

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

09122768227