سفلا دیزل

تعمیر پمپ هیدرولیکی

تعمیر پمپ هیدرولیکی
5/5 - (1 امتیاز)

پمپ به عنوان بخش اصلی و یا به اصطلاع قلب سیستم یا سامانه هیدرولیک، انرژی مکانیکی را که به وسیله موتور های الکتریکی موجود در سامانه و احتراق منابع قدرت به وجود می آید، به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند. فشار نسبی که در اثر خلاء به وجود می آید، سیال را مجبور به حرکت به طرف ورودی پمپ می کند.

بعد از ورود، به وسیله قسمت های مختلف پمپ هیدرولیکی به سایر قسمت های مدار الکتریکی هدایت می شود. سیلندر ها و یا موتور پمپ هیدرولیکی، قدرت هیدرولیکی تولید شده را به توان مکانیکی مورد نیاز خروجی تبدیل می کند.

سامانه های هیدرولیک، سامانه هایی هستند که از آن ها برای انتقال انرژی استفاده می شود. برای انتقال انرژی، از انرژی سیالات استفاده می شود.

 

مزایای پمپ های هیدرولیکی

یکی از مزایای سامانه های هیدرولیک نسبت به سامانه های دیگر این است که هنگام انتقال انرژی مکانیکی یا انرژی الکتریکی، قابلیت افزایش نیرو را دارند.

همچنین سرعت این سامانه در تغییر جهت، نسبت به سایر سامانه ها بسیار بالا تر است. پمپ های هیدرولیکی یکی از شاخه های سامانه هیدرولیک است. در واقع می توان گفت پمپ های هیدرولیک وسایلی هستند که در یکی از سامانه های هیدرولیک دبی ایجاد می شوند.

به هیچ وجه نباید پمپ هیدرولیکی مورد نیاز را بر اساس تجربه خود و یا دیگران انتخاب کنیم. بلکه برای انتخاب باید به فاکتور هایی که در ادامه خواهیم گفت توجه داشته باشید.

شما باید به بیشترین فشاری که در سامانه لازم است تا انرژی مورد نیاز عملگر ها تولید شود، توجه کافی داشته باشید. همچنین توجه به حداکثر جریان یا متوسط جریان لازم زمانی که از یک آکومولاتور استفاده می کنید، امری واجب و ضروری است.

کارایی پمپ، قابلیت اطمینان کاری، کنترل جریان پمپ در طول بیکاری، سهولت نگه داری، سرو صدای پمپ، هزینه اولیه مورد نیاز جهت خرید، از دیگر فاکتور های مهم است که باید به آن ها توجه داشت باشید.

یکی از تقسیم بندی های پمپ های هیدرولیکی با توجه به جابه جایی، سیال مورد استفاده است. بر این اساس پمپ هایی هیدرولیک را به دو دسته ی پمپ های هیدرولیک با جابه جایی مثبت و پمپ های هیدرولیک با جابه جایی غیر مثبت ( پمپ های هیدرو دینامیکی) تقسیم بندی می کنند.

انواع پمپ هیدرولیکی

پمپ هایی با جابه جایی مثبت

این دسته از پمپ ها، کاربرد وسیعی در صنعت هیدرولیک دارند. در پمپ هایی با جابه جایی مثبت، به ازاء هر بار چرخش محور پمپ، مقدار معینی از سیال را به سیستم هیدرولیک پمپ می فرستد. همچنین توانایی غلبه بر فشاری که حاصل از بارهای مکانیکی سیستم و هم چنین مقاومت ایجاد شده در مقابل جریان سیال، به دلیل وجود اصطکاک است.

پمپ هایی با جابه جایی مثبت، نسبت به پمپ هایی با جابه جایی غیر مثبت دارای ویژگی های بهتری هستند. که می توانیم به بازده حجمی بالا، سایز و ابعاد کوچک، توانایی کار در فشار ده هزار پاسکال و بالاتر، انعطاف پذیری بالا، و…. اشاره کنیم. پمپ هایی با جابه جایی مثبت، به سه دسته: پمپ های چرخ دنده ای، پمپ های پیستونی و پمپ های پره ای تقسیم می شوند.

پمپ هایی با جابه جایی غیر مثبت

پمپ های گریز از مرکز در انواع جریان های شعاعی، جریان های مختلط و جریان های محوری از کاربرد های پمپ هایی با جابه جایی غیر مثبت هستند. به طور کلی از این دسته از پمپ های هیدرولیکی، برای سامانه هایی با فشار پایین و جریان های بالا که حداکثر ظرفیت آن ها بین 250 تا 350 پاسکال است، استفاده می کنند.

در پمپ هایی با جابه جایی های غیر مثبت، به دلیل این که لقی زیادی بین پره های دوار و پوسته وجو دارد، میزان جریان خروجی پمپ و همچنین سرعت دورانی محور به مقدار مقاومت خروجی دستگاه وابسته است. در این دسته از پمپ، میزان خروجی با افزایش مقاومت بار روند کاهشی داشته و هنگام مسدود بودن خروجی فشار به حداکثر می رسد.

در این هنگام جریان خروجی به صفر خواهد رسید. به همین دلیل برای پمپاژ کردن آب شهری و صنعتی، از پمپ های گریز از مرکز استفاده می شود.

هزینه تولید و نگه داری ارزان قیمت، قابلیت اعتماد بالا، سادگی در عملکرد، سرو صدای کم و تقریبا ناچیز و… از دیگر ویژگی های پمپ هایی با جابه جایی غیر مثبت هستند.

در ادامه به معرفی یکی از پمپ های هیدرولیکی می پردازیم:

پمپ های پلانجر

این دسته از پمپ ها، شباهت بسیار زیادی به پمپ های پیستونی دورانی دارند. در پمپ های پلانجر ورود و خروج سیال به سیلندر ها از طریق یک یا چند سوپاپ انجام می شود.

از ویژگی های این پمپ می توانیم به بازده حجمی بالا، قابلیت کار در فشاری نزدیک به 100 بار اشاره کنیم. در این پمپ ها، آب بندی دقیقی بین مجرای ورودی و خروجی سیال وجود دارد.

چنین ویژگیی این امکان را به ما می دهد که فشار را افزایش بدهیم و نگران نشتی و لغزش نباشیم . روان کاری اجزای پمپ به جز پیستون و سیلندر ها، امکان روغن کاری مستقل اجزا را فراهم می کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

09122768227